Historien om Århus Burnouts

I foråret 2008 begyndte Torben Nygaard at snakke med nogle drenge fra kørestolsbasket om at begynde til kørestolsrugby.

Han snakkede især med Jesper Engelbrekt Sørensen og Leon Jørgensen. De begyndte herefter at spille lidt med hos Full Pull i Viborg, derefter tog Torben initiativ til at starte Århus Kørestolsrugby Klub. Siden hen skiftede klubben navn til det den hedder idag: Århus BurnOuts

De snakkede med LAVIA Århus op om at blive oprettet som en underafdeling af LAVIA Århus og det lykkedes for dem at blive det.

Michael Frandsen som var formand for LUKR dengang var en stor hjælp for klubben, da de skulle starte op

De begyndte at bruge deres netværk for at lokke spillere til klubben, men det var primært unge drenge fra kørestolsbasket der var de faste spillere. For at nævne nogle stykker, der både spillede kørestolsrugby og kørestolsbasket samtidig: Anders Kolbo, Jesper Engelbrekt Sørensen, Søren Klüver og Leon Jørgensen.

Samtidig stødte Mikkel Bundgaard, Andreas Vedel Jensen 0g Nicoline Engelbrekt Sørensen til udefra. På samme tid trængte en spiller sig på udefra, nemlig Allan Horn fra Viborg klubben, da han trængte til nye udfordringer.

Men før de rigtigt kunne komme i gang skulle de bruge nogle stole. Odense donerede nogle af deres aflagte stole og klubben lånte nogen stole fra Viborg. Derefter kunne de småt begynde at træne hver mandag.

Herefter modtog klubben nogen rigtige flotte donationer fra forskellige fonde, så man kunne begynde at købe deres egne stole.

Den første store oplevelse for klubben var i 2009, da man deltog i Malmö Open. Klubben tog afsted uden den store erfaring, og da man samtidig mødte nogle gode hold, fik klubben nogen store nederlag på kontoen.

Dette til trods blev man mødt af en fantastisk opbakning fra det svenske hjemmepublikum, som var imponeret over at holdet blev ved med at kæmpe, selvom man var bagud med mange point.

Siden starten er det blev til mange store oplevelser og 2 DM titler senest i 2012/2013-sæsonen.

Flere af klubbens spillere er eller har været på landsholdet. Vi bliver hele tiden flere spillere også selvom nogen flytter fra byen eller holder pause.

Så alt i alt ser fremtiden lys ud for Århus BurnOuts