Tur til Rugbymania 2017

Torsdag d. 16/11 til søndag d. 19/11 var vi en trup af 7 spillere afsted til Rugbymania i Prag. Det var første gang jeg var med til denne turnering, mens Aarhus BurnOuts har været afsted før. Sidste år blev det til en andenplads i League 2, som vi i år skulle forsøge at følge op på. Til forskel fra sidste år, har Aarhus BurnOuts ”mistet” et par spillere til det danske landshold, der i år stillede op – og vandt – League One. Derfor havde vi lidt af en opgave forude, hvis vi skulle forsøge at holde trit med sidste års flotte andenplads.

Om lørdagen starter vi ud med at møde Captains fra Tjekkiet, som langt henad vejen er en meget lige kamp. Desværre faldt vi lidt ud i løbet af 2. halvleg og endte med at tabe ret klart. Dernæst skulle vi møde WildBoars fra Ungarn, som vi havde store forventninger imod. Desværre havde de også forstærket sig med et par italienere, hvorfor de nok var bedre end vi forventede. Det endte desværre også med et forholdsvist klart nederlag. Lørdagens sidste kamp slutter ligeledes med et klart nederlag til rækkens bedste hold – og de senere vindere – polske Four Kings.

Efter de tre nederlag om lørdagen måtte vi slukøret vende tilbage til hotellet og fik dog trods alt lov til at nyde én øl eller to om aftenen. Humøret var heldigvis fortsat højt på holdet. Vores træner, Niels, lovede øl for hver nedlægning af en modstander vi kunne lave om søndagen…

… Og jeg ved ikke, om det var det, der gjorde, at vi som hold nærmest var forvandlet til søndagens kampe. Vi skulle spille den sidste og afgørende puljekamp om at komme med videre til placeringskampene på sidste mandat. Vi mødte her The Gunners fra Tjekkiet, der ikke fik et ben til jorden. Gejsten var enorm – både for at spille på banen, men så sandelig også fra de spillere og ”staben” på bænken. Vi var derfor klar til at møde Captains fra Tjekkiet igen i kampen om bronze. Tendensen fortsatte fra sidste puljekamp og vi var helt ustoppelige! Det ærgerlige nederlag vi fik om lørdagen blev vendt til en klar sejr om søndagen og dermed var bronzemedaljerne i hus.

Det var fedt at være med i Prag! Det var både sjovt at spille med holdet på banen, men samtidig også rigtig hyggeligt udenfor banen. Det var så godt, at vi fik spillet til at flyde bedre om søndagen, således at vi også fik en succesoplevelse på banen – og dermed blev vores gravøl fredag aften til en mindre sejrsfest lørdag aften!

Jakob Mortensen